Wie is Michelle

Mijn naam is Michelle Receveur. In 2006 ben ik als zelfstandige fysiotherapeute begonnen in medisch centrum 'Het Schild'. Binnen dit medisch centrum werk ik samen met andere disciplines. Deze multidisciplinaire samenwerking zorgt voor een optimale zorgverlening. Na mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik de cursus orthopedische geneeskunde (Cyriax) gevolgd. Wilt u meer weten over wat Fysiotherapie en Orthopedische Geneeskunde Cyriax inhouden dan kunt u dat vinden in het menu onder de Praktijk > fysiotherapie.

Bekkenfysiotherapie

In 2013 heb ik de masteropleiding tot bekkenfysiotherapeut aan de SOMT in Amersfoort succesvol afgerond. Dit is een 3 jarige Post-HBO opleiding. Bekkenfysiotherapie behandelt o.a. klachten die voorkomen bij de zwangerschap, urine en ontlasting incontinentie, seksuele problemen en problemen aan de bekken en lage rug zelf. Ik behandel zowel mannen als vrouwen. Voor meer informatie over bekken(fysio)therapie kunt u kijken in het menu onder de Praktijk > bekkenfysiotherapie.

Beroepsverenigingen

Michelle is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen: KNGF NVFB
Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie en Bekkenproblematiek en Pre- en Postpartum Gezondheidszorg
FWV
Fysiotherapeuten Werkgevers in een Vrijgevestigde praktijk
RMOB
Regio Genootschap Fysiotherapie, Midden- en Oost-Brabant


Wie is Carsten

Mijn naam is Carsten Kirch. Sinds 2012 werk ik als fysiotherapeut in de praktijk. Ik ben afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Naast de fysiotherapie heb ik me gericht op 'medical taping'.

Medical Taping

Medical Taping Medical Taping wordt sinds enige jaren in Nederland toegepast, maar het is echter niet nieuw. Het is ontwikkeld in de jaren 70 in Azie. Bij Medical Taping wordt gebruik gemaakt van elastische tape die in tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die werkt met een niet rekbare tape, geen 'beperking' van gewrichten bewerkstelligt, maar juist de beweging en functionaliteit van gewrichten behoudt en stimuleert. Belangrijk bij Medical Taping is: Bewegen en niet beperken! Door het ondersteunen van het spierstelsel creeert Medical Taping een situatie waardoor het lichaam zelf optimaler kan herstellen. Het stimuleert het lichaamseigen genezingsproces.

Toepassing Medical Taping

Medical Taping is geen op zichzelf staande behandeling, maar moet gezien worden als een aanvulling de therapie. Medical Taping heeft een heel breed toepassingsgebied: